Tegenwoordig is het steeds normaler geworden om het afscheid van een dierbare ook te live-streamen of te fotograferen. Vooral ook nu er minder mensen bij een afscheid mogen zijn, is het een dierbaar geschenk dat je anderen kan laten zien of zelf later nog kan bekijken. Een afscheid van een dierbare is vaak een emotionele dag en er zijn veel indrukken. Toch gaat het vaak als een roes voorbij. De foto’s kan je op een later moment veel kracht geven en je kan rustig bekijken hoe jullie afscheid hebben genomen en welke bijzondere momenten er waren.

Als fotograaf zie ik vaak andere dingen tijdens een afscheid: een hand op iemands schouder, een traan of een glimlach bij het horen van het levensverhaal van de dierbare, een (klein)kind die zit te spelen met zijn/haar kleding, de bloemen in de ruimte, de aanwezigen, de laatste groet van de aanwezigen. Het fotograferen van een afscheid kan al beginnen bij het gezamenlijk beschilderen of sluiten van de kist, de reis vanuit huis naar de kerk of uitvaartcentrum, de aanwezigen langs de route, de afscheidsdienst, de laatste groet, de laatste rustplaats van de dierbare, etc.

In overleg kan ik elk moment vastleggen. Iedere situatie is anders en zal andere foto’s opleveren.

Familie Broersma: : “De foto’s zijn geweldig. Wat fijn dat we ook deze mooie herinnering hebben.”

Hoe?

Wil je mij als fotograaf, neem dan contact op. Mocht ik niet gelijk opnemen, spreek dan je naam en nummer in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug. We bespreken de wensen en bijzonderheden. Dit mag persoonlijk, maar ook telefonisch. Je kunt dit ook overlaten aan de uitvaartverzorger.

Tijdens afscheid

Voor sommigen is het vaak nog onwennig als ze een fotograaf bezig zien. We kunnen bij de ingang een briefje neerleggen met daarop: Op verzoek van de familie worden er foto’s gemaakt van dit afscheid voor hun privégebruik. Verder fotografeer ik wat ik zie en stel me daarbij zo onopvallend mogelijk op.

Na afscheid

Binnen 1 à 2 weken ontvang je de digitale bestanden. Wil je vervolgens ook een album dan is dit zeker mogelijk. Dit bespreken we dan later.

Indicatie kosten

Basis afscheidsfotografie

€ 450,00

  • 3 uur fotografie aaneengesloten
  • Incl. ca 80-100 digitale bestanden
  • Digitale bestanden binnen 1 à 2 weken
  • Incl. btw en reiskosten binnen 50 km vanaf Leeuwarden

Optioneel:

  • Extra uur € 75,00
  • Album(s)

Extra aanvullingen zijn mogelijk en daar maak ik graag een passende offerte voor.

 

Uitvaartverzekering

Een aantal uitvaartverzekeringen heeft binnen de polis een vrij te besteden budget dat u bijv. kunt besteden aan een fotoreportage tijdens de uitvaart. Neem contact op met uw verzekeringsadviseur of uitvaartbegeleider voor de mogelijkheden.