Ik ben opgegroeid in het plaatsje Heino, de Parel van Salland en inmiddels hoor ik bij de club van 50 jaar. Na de mavo was ik wel even uitgeleerd en besloot ik te gaan werken in de plaatselijke huishoudelijk winkel. Na 3 jaar dacht ik er zit meer in mij dan een goede verkoopster en ik besloot om de meao Bedrijfscommunicatie in Zwolle te gaan doen. Na het voltooien van deze opleiding wilde ik nog meer leren en ging hbo Voorlichting & Communicatie doen. Sinds 1995 woon ik dan ook in de stad Leeuwarden en nog steeds met veel plezier.

Tijdens de opleiding kennisgemaakt met foto’s ontwikkelen in de DOKA op school. Bijzonder vond ik het hoe een foto tot leven kwam en hoe je ook tijdens het ontwikkelproces nog je eigen invloed kon uitoefenen. Toch ben ik na de opleiding niet verder gegaan met fotografie. Eerst ging ik werken bij reclamebureaus als officemanager oftewel manusje van alles tussen klant en bureau. Ik miste hierin het contact met de personen voor wie we aan het werk waren.

In het 3e jaar van mijn hbo-opleiding was ik betrokken bij het evenement Friesland Vaart en de organisatie van evenementen heeft toen de passie in mij aangewakkerd. Alles tot in de puntjes organiseren en het liefst achter de schermen. In 2000 kon ik aan de slag als projectmedewerker bij Evenementenbureau Noordplan en na 3 jaar ging ik aan de slag in het groene onderwijs als projectleider evenementen. Vele soorten evenementen, van klein tot groot heb ik georganiseerd. Bij al deze evenementen zorgde ik dat er een fotograaf aanwezig was of maakte ik zelf foto’s. Inmiddels organiseer ik geen evenementen meer, maar werk al jaren bij dezelfde organisatie als beleidsadviseur Marketing & Communicatie. Tijdens dit werk kan ik gelukkig mijn fotografie ook inzetten, want voor werving van leerlingen/studenten of vastleggen van activiteiten heb je ook goed beeldmateriaal nodig.

Op vakantie heb ik ook altijd de camera bij me en leg het leven vast op de plek waar ik ben. Na de vakantie maak ik dan gelijk een gedrukt fotoalbum om zo de herinnering levend te houden en altijd nog even terug te kunnen gaan naar dat moment. Enkele jaren terug heb ik ook een boek uitgebracht over de schilderswijk Huizum-West waar ik woon.

Vanaf 2016 mijn 1e professionele spiegelreflexcamera aangeschaft en diverse fotografiecursussen en -opleidingen gaan volgen. Evenementen in welke vorm dan ook blijven me trekken en ik neem ook vaak mijn camera mee om alles op mijn manier vast te leggen.

In 2021 besloten om de opleiding Documentair Afscheidsfotografie te gaan doen. Naast het uitoefenen van mijn passie fotografie, kan ik op deze manier een waardevolle herinnering voor de nabestaanden geven. Door mijn kennis van evenementenorganisatie heb ik een goed oog voor wat er gebeurd en welke momenten belangrijk zijn om vast te leggen, maar mijn ogen zijn altijd zoekende naar bijzondere momenten, een lach, een liefdevolle blik, een hand op iemands schouder of een zonnestraal in iemands gezicht. Inmiddels werk ik met een digitale camera die stil fotografeert.

Ook ben ik nog steeds regelmatig op stap om vrij werk te maken en nieuwe vormen van fotografie te ontdekken.

Enkele voorbeelden van mijn eigen foto’s vind je hieronder.

Texel

 

Schiermonnikoog

Natuur

Mensen