Tijdens mijn HBO-opleiding Communicatie kennisgemaakt met foto’s ontwikkelen in de DOKA op school. Bijzonder vond ik het hoe een foto tot leven kwam en hoe je ook tijdens het ontwikkelproces nog je eigen invloed kon uitoefenen.

Na het voltooien van de opleiding heb ik eerst jaren als evenementenorganisator gewerkt. Bij al deze evenementen zorgde ik dat er een fotograaf aanwezig was of maakte ik zelf foto’s. In mijn huidige baan als beleidsadviseur Marketing & Communicatie in het onderwijs is fotografie ook een essentieel onderdeel.

Op vakantie heb ik ook altijd de camera bij me en leg het leven vast op de plek waar ik ben. Na de vakantie maak ik dan gelijk een gedrukt fotoalbum om zo de herinnering levend te houden en altijd nog even terug te kunnen gaan naar dat moment.

Vanaf 2015 diverse fotografiecursussen en -opleidingen gedaan. In 2021 besloten om de opleiding Documentair Afscheidsfotografie te gaan doen. Naast het uitoefenen van mijn passie fotografie, kan ik op deze manier een waardevolle herinnering voor de nabestaanden geven. Door mijn kennis van evenementenorganisatie heb ik een goed oog voor wat er gebeurd en welke momenten belangrijk zijn om vast te leggen, maar mijn ogen zijn altijd zoekende naar bijzondere momenten, een lach, een liefdevolle blik, een hand op iemands schouder of een zonnestraal in iemands gezicht.

Ook ben ik nog steeds regelmatig op stap om vrij werk te maken en nieuwe vormen van fotografie te ontdekken.