Al jaren had ik een idee in mijn hoofd, namelijk een boek maken over de schilderswijk in Leeuwarden. De schilders, de bewoners en de amateurkunstenaars in de wijk. Ik ben zelf in 2004 in de Albert Cuypstraat komen wonen en wist niet dat hij ook een schilder was en wat hij dan had geschilderd. Iedereen denkt bij de Albert Cuyp toch aan de markt in Amsterdam. Na informatie te hebben gezocht rondom deze schilder, bedacht ik dat misschien wel meerdere mensen niet precies weten wat de schilder van hun straat nu precies heeft gemaakt, wanneer hij leefde, etc. Daarnaast is er veel verborgen talent, wat ook wel eens in het daglicht mag komen.

Het plan om een boek te maken heb ik in 2010 ingeleverd bij de Gemeente Leeuwarden die geld beschikbaar stelde voor wijkideeën. Ik heb goedkeuring gekregen en kon aan de slag om amateurs te vinden en informatie over de kunstenaars.

Presentatie boek 18 december 2011

Zondagmiddag 18 december was het zover. De presentatie van mijn boek. In het oude CTS/Comenius-gebouw waren ruim 100 mensen aanwezig, waaronder bijna alle deelnemende kunstenaars. Saskia van Uylenburg (alias Marjo Vonderman) overhandigde het 1e exemplaar aan de Burgemeester van Huzum (alias JOhan Dalstra). Melvin van Eldik bracht zijn gedicht ‘Julianapark’ ten gehore. Er was muziek van Hans de Wild en men kon de ateliers van de kunstenaars in de Floris Verster bezoeken onder het genot van een hapje en een drankje.

 
 

Boek ‘Kunstenaars in de Schilderswijk Huizum-West’
Uitverkocht
Oplage: 500 stuks

U kunt hier de pdf van het boek bekijken.