We leggen in het leven alles vast, van geboortes tot verjaardagen en vakanties. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan ook heel mooi zijn om ook de laatste levensfase vast te leggen of het afscheid van een dierbare. Vooral ook nu er minder mensen bij een afscheid mogen zijn, is het een dierbaar geschenk dat je anderen kan laten zien of zelf later nog terug kan bekijken.

Een afscheid van een dierbare is vaak een emotionele dag en er zijn veel indrukken. Toch gaat het vaak als een roes voorbij. Een herinneringsboek met foto’s kan je op een later moment veel kracht geven en je kan rustig bekijken hoe jullie afscheid hebben genomen en welke bijzondere momenten er waren.

Als fotograaf zie je vaak andere dingen tijdens een afscheid: een hand op iemands schouder, een glimlach bij het horen van het levensverhaal van de dierbare, een (klein)kind die zit te spelen met zijn/haar kleding, de bloemen in de ruimte, de aanwezigen, de laatste groet van de aanwezigen.

Het fotograferen van een afscheid kan al beginnen bij het gezamenlijk beschilderen of sluiten van de kist, de reis vanuit huis naar de kerk of uitvaartcentrum, de aanwezigen langs de route, de afscheidsdienst, de laatste groet, de laatste rustplaats van de dierbare, etc.

In overleg kan ik elk moment vastleggen. Iedere situatie is anders en zal andere foto’s opleveren.

Hoe?

Ik fotografeer wat ik zie en stel me daarbij zo onopvallend mogelijk op. We maken kennis van tevoren om te kijken of het klikt en we bespreken de wensen en bijzonderheden. Dit mag natuurlijk ook telefonisch.

De foto’s worden digitaal geleverd of wanneer gewenst kan ik er een mooi herinneringsboek van maken.

Indicatie van de kosten

Basis afscheidsfotografie

€ 375,00

  • 3 uur fotografie
  • Incl. ca 80-100 digitale bestanden
  • Incl. btw en reiskosten binnen 50 km vanaf Leeuwarden

Optioneel:

  • Extra uur € 125,00
  • Album

Ook kun je me inschakelen om op andere momenten te komen fotograferen. Bijvoorbeeld bij het sluiten van de kist, het samen beschilderen van de kist of op een later moment bij het uitstrooien van de as.

Uitvaartverzekering

Een aantal uitvaartverzekeringen heeft binnen de polis een vrij te besteden budget dat u bijv. kunt besteden aan een fotoreportage tijdens de uitvaart. Neem contact op met uw verzekeringsadviseur of uitvaartbegeleider voor de mogelijkheden.